Igazgatói köszöntő!

 Kedves Látogatóink, Kedves Diákjaink!


Ezt a portált azért hoztuk létre, hogy széleskörű tájékoztatást nyújtsunk intézményünkről.

Remélem, hogy egy sajátos világ ablakai tárulnak a látogatók elé, ahol megmutatjuk, mit és hogyan dolgozunk, hogyan boldogulunk, kikre vagyunk büszkék, milyen hagyományokat ápolunk. Pedagógiai és szakmai tevékenységünkkel azt szeretnénk elérni, hogy tanítványaink az itt töltött évek után iskolánkból kikerülve képesek legyenek az egy életen át történő tanulásra, a kreatív gondolkodásra, az új ismeretek befogadására, más népek kultúrájának megismerésére. Olyan időket élünk, amikor beláthatatlan gyorsasággal változnak körülöttünk a dolgok: tárgyi és gondolati értelemben egyaránt.  A gyorsan változó időkben kellenek azok az értékek, amelyekből építkezni tudunk.

Nevelői, pedagógiai munkánk során törekszünk arra, hogy diákjainkat az életre, a „való világra” készítsük fel. Fontosnak tartjuk, hogy olyan értékrenddel és készségekkel ruházzuk fel őket, hogy az életük során képesek legyenek az esetleges kudarcélményeket kezelni és feldolgozni.

Kiemelt hangsúlyt fektetünk diákjaink empátiás készségének fejlesztésére, célunk, hogy képesek legyenek rohanó világunkban is egymást nyitott, odafigyelő módon meghallgatni, és szükség szerint mások problémáira, szükségleteire nyitott, segítőkész módon reagálni.

Fontosnak tartjuk, hogy tisztességre, öntudatra, becsületre, kitartásra neveljük őket, hogy megtanítsuk nekik, hogy ebben az érdektől vezérelt világunkban hogyan lehet tisztességesen boldogulni.

Ha intézményünk felkeltette érdeklődését, a „Bocskai” nagy szeretettel várja Önt.

 

Sipos Nóra

tagintézmény-vezető